Woonwinkel Flinders op Hembrugterrein gaat sluiten

De fysieke winkel op het Hembrugterrein in Zaandam.
De fysieke winkel op het Hembrugterrein in Zaandam.
Foto: Google Street View

Online woonwinkel Flinders wordt overgenomen door het Deense Nine United en dat betekent het einde van de fysieke winkel op het Hembrugterrein voor consumenten. Het pand aan de Affuitenhal wordt deels een showroom voor zakelijke klanten.

Flinders is uitgegroeid tot de grootste online woonwinkel in het luxe segment van Nederland en Belgiƫ en het management en de externe aandeelhouders RTL en Peak Capital doen nu alle aandelen van de hand. Flinders wordt onderdeel van Nine United Ecommerce en gaat zich geheel op online verkopen richten.

Oprichter Geert-Jan Smits verlaat het bedrijf om ‘een innovatief en duurzaam initiatief binnen de meubelindustrie te starten,’ aldus het persbericht over de overname. Hij wordt opgevolgd door Oscar Diele. Flinders blijft opereren als een lokaal bedrijf en een lokaal merk binnen Nine United. Het Zaandamse bedrijf heeft meer dan 36.000 meubels, designlampen en woonaccessoires in het assortiment en heeft 120 medewerkers in dienst. Bij Nine United werken zo’n 800 mensen.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen