FNV op ramkoers met makers zoetwaren, waaronder Verkade

De fabriek van Verkade in Zaandam.
Foto: Google Street View

De FNV heeft de werkgevers in de zoetwarenindustrie gewaarschuwd dat hun eindbod in de inmiddels afgebroken CAO-onderhandelingen ‘onaanvaardbaar’ is. Het is voor bestuurder Adem Akdeniz van FNV Procesindustrie onverteerbaar dat de sector zelfs weer jeugdloonschalen wil. Onder andere Koninklijke Verkade moet het ontgelden.

Er werd al sinds oktober vorig jaar onderhandeld, maar de herinvoering van jeugdlonen is voor de bonden een breekpunt. ‘Wij zitten daar als bonden allemaal hetzelfde in: gelijk werk betekent gelijk loon. Leeftijd mag dus niet bepalend zijn voor de hoogte van het loon. Het voorstel van de werkgevers houdt voor jongeren verslechteringen in van minimaal tien en maximaal 60 procent. Nou daar gaan we echt voor liggen,’ aldus Akdeniz. Maar dat is niet het enige twistpunt.

Ruim 20.000 werknemers

Zo willen de bedrijven de termijn bij loondoorbetaling tijdens ziekte verkorten en de toeslagen voor het werken in het weekend verlagen. ‘En daar bovenop willen de werkgevers ook nog de overwerktoeslag verlagen van de ruim 20.000 mensen voor wie deze COA geldt.’ Die zou met terugweerkende kracht moten ingaan vanaf 1 januari dit jaar.

Maatwerk mogelijk

De zoetwarenindustrie draaide goed voor de corona-uitbraak, maar sindsdien heeft een deel van de bedrijven die leveren aan de bioscopen en tankstations te maken met omzetverlies. Akdeniz: ‘Binnen de CAO kunnen wij andere afspraken maken met bedrijven waar het slecht is gegaan. Voorwaarde is dan alleen dat de cijfers worden gedeeld. Net zoals bedrijven dat moeten doen wanneer ze in aanmerking willen komen voor een steunpakket van de overheid.’ Eisen van de FNV zijn:

  • Een loonsverhoging van vijf procent;
  • Maximaal 4 nachten achter elkaar werken;
  • Geen overwerk in roosters waarin meer dan twee nachten achter elkaar wordt gewerkt;
  • Het sociale verzekeringsloon is volledig pensioendragend;
  • Per direct een individueel recht op de Regeling voor vervroegde uittreding;
  • Een jaar eerder recht op de 80/90/100-regeling (80 procent werken, 90 procent loon en 100 procent pensioen).

Reacties