DHL verwacht dat pakketbezorging ook bij avondklok doorgaat

Foto: Wikimedia / Klaus Mueller

Pakketbezorger DHL gaat ervan uit tijdens een eventuele avondklok nog steeds te kunnen bezorgen, omdat de sector volgens het bedrijf cruciaal is en dus uitgezonderd zou moeten zijn van de avondklok. ‘We gaan er vooralsnog vanuit dat een avondklok geen directe impact heeft op onze activiteiten,’ aldus een woordvoerder.

DHL verwacht dat behalve het bezorgen van pakketjes het werk in sorteercentra ook kan blijven doorgaan. ‘In bredere zin geldt dat mensen die de straat op moeten voor hun werk uitgezonderd zijn van een eventuele avondklok. Dan zul je wel een werkgeversverklaring moeten hebben, heeft het ministerie van Economische Zaken ons laten weten. Dit alles onder voorbehoud van de definitieve beslissing natuurlijk.’ Post- en pakketdienst PostNL zegt niet te willen vooruitlopen op een eventuele avondklok en wacht op het besluit van het kabinet. ‘We zijn wel altijd zoveel mogelijk voorbereid en werken achter de schermen verschillende scenario’s uit.’

Maaltijdbezorging

Ook maaltijdbezorger Just Eat Takeaway, het moederbedrijf van Thuisbezorgd.nl, wil nog niet reageren op een mogelijke invoering van een avondklok. Het bedrijf bezorgt tijdens de tweede coronagolf vaker eten omdat restaurants moesten sluiten en mensen vaker thuisblijven. De 25 burgemeesters en voorzitters van de veiligheidsregio’s die vanavond in het Veiligheidsberaad zouden vergaderen over de voors en tegens van een avondklok hebben die bijeenkomst uitgesteld tot morgen, omdat ze over meer informatie willen beschikken.

Vorige week maandag wilden ze er in meerderheid nog niet aan. Zij vinden het een ‘heftige maatregel die de vrijheid van inwoners ernstig inperkt’. De burgemeesters willen onder andere van het Outbreak Managment Team ‘een overtuigend antwoord’  krijgen op de vraag of een avondklok helpt om de verspreiding van het coronavirus te dempen.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen