North Sea Venue ontzet over voorstel dat zaak deels op slot zet

Foto: Facebook / North Sea Venue

Eigenaar Ivar Moens van de North Sea Venue ziet met angst en beven de raadsvergadering van komende donderdag tegemoet, als een amendement dat de bedrijfsvoering van het horecabedrijf onderuit kan halen opnieuw in stemming wordt gebracht. Mocht dat verkeerd uitpakken dat stelt hij Zaanstad aansprakelijk voor alle schade, zo kondigt hij alvast aan.

De eerste keer dat het amendement van Democrarisch Zaanstad in stemming kwam staakten afgelopen maand de stemmen en dan volgt een tweede ronde. Het gaat over een voorbereidingsbesluit voor het gebied Balkenhaventerrein Hemkade, waar Zaanstad alle nieuwe activiteiten een jaar wil bevriezen om ongewenste ontwikkelingen te voorkomen in de aanloop naar een nieuw bestemmingsplan. De North Sea Venue houdt al jaren jaarlijks vier tot zes grootschalige buitenactiviteiten en die zijn dus niet nieuw, maar hebben in tegenstelling tot voorheen inmiddels wel een niet-verleende omgevingsvergunning nodig. De gemeente wil als uitzondering op het algemene beleid vier feesten toestaan, maar het amendement van DZ beoogt deze uitzondering juist te schrappen.

Ontzetting

De door corona toch al zwaar in de portemonnee getroffen Moens nam er ‘met ontzetting’ kennis van en roept het college nu in een brief op om alles in het werk te stellen om de raad op andere gedachten te brengen. Hij vraagt zelf nog om een tweede uitzondering voor het plaatsen van ‘chill out tenten’ op het terrein van de NSV tijdens binnenfeesten. Die tenten zijn ook al jaren usance en bieden bezoekers van het evenement de mogelijkheid om even naar buiten te gaan zonder het risico te lopen dat deze zich over het gehele terrein – en daarbuiten – gaan ophouden. In de ‘chill out tent’ wordt geen muziek gedraaid en er is geen bar, maar wel kluisjes en een garderobe.

Bezwaarschrift

Moens en de gemeente verschillen van mening over de noodzaak om ook voor deze tenten een omgevingsvergunning te moeten hebben en de ondernemer heeft al een bezwaarschrift ingediend tegen het besluit van de gemeente dat dit inderdaad een must is. Maar om er zeker van te zijn dat het chillen in de tenten buiten door kan gaan ziet Moens ook graag dat het plaatsen van de tenten ook meteen in het voorbereidingsbesluit wordt geregeld. Democratisch Zaanstad maakt zich hard voor de belangen van de naast het evenementenbedrijf wonende familie Groen, die in een lange en bittere strijd met Moens – en met de gemeente – verwikkeld is over de toegang tot hun woning en die consequent bezwaar maakt tegen activiteiten van de NSV.

 

 

 

 

 

I

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen