POV, PVV, PvdD en SP willen reces onderbreken wegens kwestie-Ornina

De aanloop naar kerst zag er een jaar geleden heel anders uit voor Bassel Kurdi.
Foto: Facebook / Ornina

De POV, PVV, SP en de Partij voor de Dieren willen de raad terugroepen van reces als er niet morgen uitsluitsel komt over de toekomst van uitbater Bassel Kurdi van het door de burgemeester gesloten Zaandamse restaurant Ornina. Er loopt een onderzoek naar de rechtvaardigheid van die sluiting en de drie fracties willen daar niet pas in 2021 helderheid over.

De fractievoorzitters Harrie van der Laan (POV), Peter van Haasen (PVV), Melchior Mattens (PvdD) en SP-raadslid Roland van Braam nemen nu hun toevlucht tot het verzoek om het uitroepen van een extra raadsvergadering in de week van 28 tot en met 31 december, om een motie te kunnen bespreken die zij nog in voorbereiding hebben. Het intrekken van de vergunning van Kurdi wegens een aantal lichte overtredingen in zijn zaak aan het Kuilpad ziet het kwartet als een onevenredig zware straf.

In oktober werd Jan Hamming gevraagd om in elk geval nog voor de kerstdagen met de uitkomstenĀ  van het onafhankelijke onderzoek te komen, maar daar hebben de POV, PVV, PvdD en SP op 23 december een hard hoofd in. Maar ze nemen er evenmin genoegen mee. De POV verweet de burgemeester al eerder ‘inconsequent gedrag‘ waar het gaat om de aanpak van over de schreef gaande ondernemers,

Reacties