Restaurant Ornina verleden tijd; POV en PVV verbijsterd en boos

Foto: Facebook / Ornina Restaurant

Eigenaar Bassel Kurdi van restaurant Ornina aan het Kuilpad bij de Jagersplas krijgt zijn vergunning niet terug, lazen de fractievoorzitters Harrie van der Laan van de POV en Peter van Haasen van de PVV vanmorgen in Dagblad Zaanstreek. Ze zijn verbijsterd en boos.

Op 1 augustus stelde de POV het college schriftelijke vragen over de ingetrokken vergunning, maar daarop is nog geen reactie gekomen. Op 27 augustus stuurde de partij locoburgemeester Hans Krieger daarom een herinnering, waarop de laatste terugbelde met de mededeling dat de beantwoording er snel zat aan te komen. ‘Vanochtend hebben wij tot onze verbazing in het NHD moeten vernemen dat u de vergunning niet gaat verlengen. Dit is helaas met dit college meer regel dan uitzondering. Onze vragen zijn tot op heden niet beantwoord, ook al heeft u telefonische toezeggingen gedaan,’ reageren Van der Laan en Van Haasen nu.

Bron: Dagblad Zaanstreek

‘Ondanks ons dringende verzoek de vragen sneller te beantwoorden dan de daarvoor geldende vijf weken heeft u maximaal de tijd genomen, maar blijft beantwoording uit. POV en PVV denken na over een vervolg. Dat u gemaakte afspraken niet nakomt zorgt voor het snel afnemen van het vertrouwen in zowel de burgemeester als de wethouder. Wij hopen dat u zich hiervan bewust bent,’  schrijven de beide fractieleiders nu in een e-mail aan beide bestuurders. Vanavond is er een bijeenkomst van de gemeenteraad, maar daar zal de burgemeester in elk geval niet in persoon bij kunnen zijn: hij zit in thuisquarantaine na terugkeer van een van geel naar oranje versprongen Spaans vakantie-eiland.

Reacties