Jan Hamming en gezin vandaag terug op Zaanse bodem

Foto: Pikist / CC0

Burgemeester Jan Hamming en zijn gezin vierden vakantie op de Canarische Eilanden toen de gezondheidssituatie daar vanwege corona van geel naar oranje sprong. Vandaag keert hij terug op Zaanse bodem, na de eerste beschikbare coronavlucht naar huis te hebben genomen.

Hamming had bij zijn vakantie een zogenoemde Covid-caregarantie afgesloten, meldt zijn woordvoerder naar aanleiding van de vragen van de POV over diens afwezigheid en de gevolgen daarvan. Met de afgesloten verzekering is de reisorganisatie verplicht om een terugvlucht te verzorgen op het moment dat de vakantiebestemming oranje gebied wordt. De eerste mogelijkheid die daartoe werd geboden kwam vandaag.

‘Uiteraard’ in quarantaine

‘Uiteraard zal hij zich houden aan de quarantainevoorschriften van de Rijksoverheid,’ schrijft de zegsman van de burgemeester verder. Als Hamming de tien dagen in afzondering morgen laat ingaan, dan kan hij vanaf zaterdag 12 september weer buitenshuis aan de slag. Mocht hij hierdoor niet bij bepaalde bijeenkomsten aanwezig kunnen zijn, dan zal hij zich laten vervangen zoals dat tijdens zijn vakantie ook is gebeurd.

‘Daarnaast kan hij, als dat nodig mocht zijn, digitaal bij vergaderingen aanwezig zijn,’ aldus de e-mail van de woordvoerder. Dit is in de afgelopen periode van corona al meerdere malen voorgekomen. ‘Gedurende de hele vakantie heeft locoburgemeester Hans Krieger alleĀ  lopende zaken uit de portefeuille van Hamming waargenomen.’ Alle, vetgedrukt, dus ook de situatie rond de getroffen ondernemer Bassel Kurdi van het Zaandamse restaurant Ornina waar de POV zich zorgen over maakt.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen