Burgemeester laat proces rond sluiting restaurant Ornina doorlichten

Foto: Facebook / Ornina Restaurant

Burgemeester Jan Hamming heeft besloten om ‘door onafhankelijke specialisten van de gemeente’ te laten onderzoeken of het besluit om de vergunning in te trekken voor de exploitatie van Syrisch restaurant Ornina aan het Kuilpad in Zaandam op de juiste wijze en gronden tot stand gekomen is.

‘In actuele gesprekken in het kader van de lessen Toermalijn in het Zaanstad Beraad en openbaar circulerende informatie inzake restaurant Ornina is de mening onderbouwd dat de argumentatie van de recente belangenafweging in het betreffende dossier incompleet zou zijn,’ schrijft hij aan de gemeenteraad. ‘Daarom heb ik besloten om te laten onderzoeken of aanpassing nodig is op de argumentatie die heeft geleid tot het recent genomen besluit. En zo ja, wat dat eventueel betekent voor de conclusie in dat besluit.’ Uitbater Bassel Kurdi van Ornina zit door het verlies van zijn restaurant inmiddels financieel aan de grond.

Nog dit jaar uitsluitsel

Hij heeft al opdracht tot het onderzoek gegeven. Hij wil er zeker van zijn dat ‘alle informatie waarnaar in recente openbare uitwisselingen wordt verwezen beargumenteerd is meegenomen in de onderbouwing van het recent genomen besluit’. De ambtenaren die de check gaan uitvoeren waren niet bij dat proces betrokken. Hamming heeft de intentie om de raad en de betrokkenen nog dit jaar ’transparant te informeren’ over de uitkomsten.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen