Surseance deel NXT Fashion; personeel Miss Etam buiten schot

Foto: Google Street View

De nieuwe eigenaar NXT Fashion van de kledingwinkels Miss Etam en Steps vraagt uitstel van betaling aan voor het distributiecentrum en het shared service center, waar in totaal 116 mensen werken. Door de huidige lockdown kunnen de twee bedrijfsonderdelen niet langer aan hun betalingsverplichtingen voldoen.

Directeur Martijn Rozenboom van NXT Fashion noemt de surseance-aanvraag ‘helaas onvermijdelijk’. ‘We kunnen niet anders dan concluderen dat we niet meer aan onze betalingsverplichtingen kunnen voldoen. Dit is een rechtstreeks gevolg van onder meer de snelheid en de duur van de recent ingestelde lockdown, waardoor de omzet van de ene op de andere dag wegviel. Ons doel is het grootste deel van de werkgelegenheid van de groep te behouden. We willen de mensen nú informeren om ze niet langer in onzekerheid te houden tijdens de kerstdagen.

Winkelpersoneel snel betaald

Alle 365 werknemers van de separate winkelorganisatie zullen nog vóór de kerst hun salaris over december uitbetaald krijgen, aldus een berocht op De Ondernemer. De vestiging van Miss Etam in de Rozenhof in Zaandam ontsnapte eerder dit jaar nog aan een saneringsronde onder het nieuwe regime. Houdstermaatschappij NXT Fashion maakt deel uit van de FLV Group van ‘bedrijvendokter’ Martijn Rozenboom.

Reacties