Miss Etam in Zaandam ontsnapt aan saneringsronde nieuwe eigenaar

Foto: Google / Arjan Ymeraj

De nieuwe eigenaar van de winkelketens Miss Etam, Expresso, Steps en Claudia Sträter gaat reorganiseren en sluit 28 winkels, maar Miss Etam in Zaandam blijft bestaan. Steps is al uit het Zaanse straatbeeld verdwenen.

Ongeveer 270 medewerkers verliezen hun baan door de ingreep, vertelde commercieel directeur van NXT Fashion Patrick Miami-van der Borden aan FashionUnited. Deze zomer ging het Belgische moederbedrijf FNG failliet en werd de boedel overgenomen door investeringsmaatschappij FLV Group van ‘bedrijvendokter’ Martijn Rozenboom. Die bracht de modezaken onder in de nieuwe houdstermaatschappij NXT Fashion. De oprichters van FNG zijn een inmiddels een prooi van de Belgische justitie en worden verdacht van grootschalige fraude.

Verliesgevend

Bij Expresso Fashion gaat de helft van de 30 vestigingen dicht en Miss Etam verliest zaken in onder andere Alkmaar en Diemen. Zaanse Fans van Steps die na de sluiting van de winkel op de Gedempte Gracht uitweken naar Haarlem of Hoofddorp komen straks ook voor een gesloten deur te staan. Alle verliesgevende modezaken worden gesloten.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen