Miss Etam en zustermerken maken doorstart in FLV Group

Foto: Google / Arjan Ymeraj

Investeringsgroep FLV Group neemt de kledingzaken van Miss Etam, Claudia Sträter, Expresso, Steps en Promiss over van de failliete moedermaatschappij FNG.

De Nederlandse tak van de ketens wordt ondergebracht in de nieuwe houdstermaatschappij NXT Fashion van de FLV Group van ‘bedrijvendokter’ Martijn Rozenboom. Met de doorstart zijn de banen van tussen de 1300 en 1500 banen gemoeid. Het is nog niet duidelijk of zij allemaal aan de slag kunnen blijven. Daarover worden de komende week beslissingen genomen. Rozenboom zegt in een persbericht dat hij zich heeft verdiept in de plannen van het management en vindt dat de merken een tweede kans verdienen.

‘Niet laten gebeuren’

Eerder werd de faillissementsaanvraag van veel FNG-onderdelen in België toegewezen. Door veel overnames stapelden de schulden zich op en de situatie werd nijpend toen door de coronacrisis de winkels in België moesten sluiten. ‘Toen duidelijk werd dat de Nederlandse FNG-merken meegetrokken werden door het faillissement van de Belgische moeder wist ik direct dat ik dat niet wilde laten gebeuren,’ aldus Rozenboom. ‘Ik ben ervan overtuigd dat er een mooie toekomst voor de groep in het vooruitzicht ligt.’

Ook in België overnames

Zakenblad Quote noemde Rozenboom vorige week al als mogelijke overnamekandidaat. Hij zou eerder op Free Record Shop hebben geaasd en ook betrokken zijn geweest bij de mislukte doorstart van Op = Op Voordeelshop. Ook voor de Belgische FNG-merken zong de naam van Rozenboom rond als overnamekandidaat, maar dat liep uiteindelijk op niets uit. Een deel van de Belgische ketens van FNG is inmiddels ook overgenomen.

Kledingketens CKS, Fred & Ginger en Baker Bridge gaan over naar Claes Retail Group. Schoenenketen Brantano komt grotendeels in handen van de Duitse groep Deichmann. De 43 vestigingen die dat bedrijf kocht worden de komende maanden verbouwd en gaan in februari weer open als winkels van Van Haren.

Reacties