Leerlingenbegeleider Engin Kuruahmet Top Coach van het Jaar

Foto: Engie Infra & Mobility

De Zaandamse leerlingenbegeleider Engin Kuruahmet is de Top Coach van het Jaar 2020 in de categorie grootbedrijf. De instructeur elektrotechniek van bij Engie Infra & Mobility heeft een trofee gewonnen en 2500 euro, een bedrag dat hij mag besteden aan zijn begeleidingswerk.

Kuruahmet heeft leerlingen onder zijn vleugels in de leeftijd van zestien tot twintig jaar. De jongeren volgen een beroepsbegeleidend leerwerktraject en werken bij Engie Infra & Mobility om daar het vak te leren, ondersteund door Kuruahmet. Die geeft ze in de praktijk de fijne kneepjes van de elektrotechniek mee, maar treedt daarnaast ook op als mentor en vertrouwenspersoon. De jury van Top Coach van het Jaar ziet in Kuruahmet een professionele instructeur die het leerproces van zijn leerlingen goed bewaakt. ‘Het leerproces wordt goed gevolgd. Grenzen worden bewaakt en doelen worden behaald.’ Zijn leerlingen leren bovendien ook zelf doelen te stellen en daar heel gestructureerd, stapsgewijs naartoe te werken, zo hebben de juryleden vastgesteld.

Respect

Ook de professionaliteit in vakmanschap en attitude die de Zaandammer aan de dag legt, bleef bij de jury niet onopgemerkt. ‘De combinatie van duidelijkheid, rust, inlevingsvermogen en zelf weten waar hij het over heeft, maken hem tot een echte Topcoach die respect afdwingt.’  Kuruahmet is gekozen uit 21 finalisten in drie categorieën die werden voorgedragen door leerlingen, collega’s en werkgevers. Hij deelt het erepodium met de Haarlemmer Martijn Blaauwbroek van IW Noord-Holland die de eretitel op zijn naam zette in de categorie opleidingsbedrijf en de Brabander Kornee van Terheijden van Van Terheijden Groep in Bergen op Zoom, die won in de categorie MKB.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen