Morgenavond zwanenzang Boeings 747 van KLM

Foto: Flickr / Pieter van Marion

Morgen valt bij de KLM definitief het doek voor de Boeing 747-400 met de laatste twee landingen op Schiphol. Rond 16:30 uur wordt de City of Vancouver in Haarlemmermeer verwelkomd, een 21-jaar oude Boeing 747-400 Combi. Rond 20:30 uur is het vervolgens echt voorbij met de aankomst van de 20-jarige City of Shanghai.

Het afscheid van het toestel stond eind maart al op de agenda, toen City of Johannesburg vanaf vliegveld Hato op ­Curaçao de zwanenzang zou inluiden. Daarop besloot de KLM echter om toch drie toestellen in de lucht te houden voor een medische luchtbrug tussen China en Schiphol. Wat niet verandert is dat het een afscheid wordt zonder ceremonieel: geen ererondje of een saluut in de vorm van een zogeheten wingroll of flyby. Voor de liefhebbers jammer, maar ze kunnen er toch niet live getuige van zijn. Om een toestroom van spotters te voorkomen heeft burgemeester Marianne Schuurmans besloten om morgen de spottersplaatsen rondom Schiphol af te sluiten en de fans ook van de luchthaven zelf te weren.

Livestream

Rondom Schiphol zal er gehandhaafd worden door de Koninklijke Marechaussee, de politie en bijzondere opsporingsambtenaren, zo is aangekondigd. Om de laatste landingen toch niet te hoeven missen verzorgt NH Nieuws een livestream van de allerlaatste landing van de blauwe 747-400. De aankomst van de KL896 is live te volgen op nhnieuws.nl, op de NH-app en de NH-Facebookpagina en op het YouTube-kanaal van NH-Airtime.

Reacties