Overkapte parkeerplaats met zonnepanelen aan Symon Spiersweg

Op het adres is Houtimport Gras gevestigd. 
Op het adres is Houtimport Gras gevestigd. 
Foto: Google Street View

Er mag van het college een overkapping voor parkeerplaatsen met daarop zonnepanelen worden gebouwd aan de Symon Spiersweg 10 in Zaandam. Op dat adres is Houtimport Gras gevestigd.

De provincie is een groot voorstander van het combineren van parkeren en het opwekken van groene stroom en kondigde in december vorig jaar aan gemeenten en bedrijven daarbij te gaan ondersteunen. Alle Noord-Hollandse gemeenten krijgen dit jaar een analyse van de zonpotentie van hun parkeerterreinen. Dit geeft inzicht in welke parkeerterreinen het meest geschikt lijken voor het opwekken van zonne-energie.

Gedeputeerde Edward Stigter van Klimaat en Energie zei vorig jaar dat Nederland door op alle geschikte daken zonnepanelen te leggen in 50 procent van de totale elektriciteitsbehoefte kan voorzien. ‘Parkeerterreinen zijn hiervoor zeer geschikt. De auto’s kunnen onder het zonsysteem parkeren en worden beschermd tegen weersomstandigheden. Als je hier laadpalen bij plaatst kunnen elektrische auto’s ook nog worden opgeladen met de duurzaam opgewekte stroom van het dak.’

Noviteit

De nu verleende vergunning is de eerste of één van de eerste die daarvoor in Zaanstad is afgegeven. Belanghebbenden die het niet eens zijn met het besluit kunnen tot 23 september een bezwaarschrift indienen bij het college van Burgemeester & Wethouders. Dit kan online of per brief naar Postbus 2000, 1500 GA Zaandam. Het bezwaarschrift moet zijn voorzien van de datum, naam, adres, handtekening en de motivering.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen