Zonder coronazorgen een zomervakantie in Turkije

Foto: Shutterstock

 Advertorial Droomt u al weg bij de gedachte om deze zomer de vakantie door te brengen aan de blauwe, kristalheldere zee van Bodrum? Of heerlijk onder de parasol te liggen op de prachtige stranden van Alanya? Hopelijk blijft het niet bij dromen. De verwachting is namelijk dat na het Suikerfeest (eind mei) de reisbeperkingen in Turkije versoepelen.

De Turkse regering wil gecertificeerde ‘coronavrije zones’ creëren. Alle hoop van de ondernemers is hierop gevestigd. En natuurlijk niet alleen voor de bedrijven, maar ook voor de toeristen. Tot nader order zijn alle hotels in Turkije nog gesloten. De Turkse overheid heeft haar grenzen gesloten tot 31 mei. Dit geldt ook voor de vluchten vanuit onder andere Nederland, België en Duitsland.

Na de intelligente lockdown kijkt u straks uit naar een ontspannen vakantie in het buitenland. En waar kun je het beste genieten van een zonovergoten vakantie met heerlijk eten? In Turkije natuurlijk. Daar zijn nieuwe maatregelen op het gebied van de hygiëne op komst. De hotels, resorts en touroperators moeten bijvoorbeeld een zogenoemd corona hygiënecertificaat behalen. Daarnaast geldt er een maximale hotelbezetting van 50 procent. Het ziet er vooralsnog naar uit dat u deze zomer heerlijk op vakantie kunt naar de Turkse Rivièra.

Maaltijden aan tafel

De verwachting is dat all inclusive hotels na de heropening op 50 procent van de totale capaciteit mogen draaien. Extra maatregelen worden getroffen om de hotelgasten te verwelkomen. Er zal streng toezicht worden gehouden op social distancing. Er is bijvoorbeeld een personeelslid aanwezig dat in de gaten houdt of de gasten voldoende afstand tot elkaar bewaren. Extra hygiënemaatregelen zoals desinfecterende gel, personeel dat handschoenen draagt en plexiglas bij de balie zorgen ook voor veiligheid. De alom bekende open buffetten zullen naar alle waarschijnlijkheid gesloten zijn. Daarvoor in de plaats krijgt u de heerlijke Turkse specialiteiten aan tafel geserveerd.

Zwemmen

Daarnaast wordt streng gelet op het aantal hotelgasten dat de zwembaden van het hotel betreed. Per vierkante meter mogen er maximaal een x-aantal badgasten in het water zijn. Om de hygiëne goed te bewaken, is streng toezicht door het personeel noodzakelijk. Voordeel is dat ook u straks geniet van een verfrissende duik in het zwembad. Daarnaast worden de hotels en resorts iedere 24 uur gedesinfecteerd. Obers en het hotelpersoneel krijgen speciale trainingen zodat zij meer leren over het coronavirus, de hygiëne en de maatregelen voor sociale afstand.

Bedrijven die dit programma met succes afronden, ontvangen een geldig hygiënecertificaat. Met dit certificaat in handen mogen de hotels de deuren weer openen voor hun gasten. Het is niet eenvoudig om dit certificaat te bemachtigen, maar het geeft de toeristen een veiliger gevoel. De naleving van de maatregelen tegen Covid-19 wordt streng gecontroleerd door het Turkse ministerie van Volksgezondheid. Hopelijk zorgt deze aanpak voor meer toerisme voor de prachtige badplaatsen van Turkije.

Touroperators

Naast de hotels en resort moeten de lokale touroperators ook een dorona hygiënecertificaat behalen. Hoe komt u anders van het vliegveld naar het hotel? Het is een veilig en geruststellend idee dat ook de busmaatschappijen de extra hygiënemaatregelen naleven.

Het vliegverbod naar Turkije is van kracht tot en met 31 mei. Een reis die in de periode van het vliegverbod valt, is kosteloos te annuleren. U ontvangt zo snel mogelijk uw geld terug in de vorm van een reisvoucher. De waardebon is maar liefst twaalf maanden geldig. Wilt u nog een hotel of een reis boeken, gebruik hiervoor dan de reisvoucher. Dit hoeft niet per se hetzelfde hotel of bestemming te zijn.

Deeltegoed

Wanneer de nieuw geboekte vakantie goedkoper is, behoudt u nog een deeltegoed. De meerkosten van een nieuwe reis worden bij u in rekening gebracht. De reisvoucher verloopt na twaalf maanden. Indien u de waardebon niet hebt ingewisseld, ontvangt u het geld terug op uw rekening. Wilt u een geboekte reis annuleren zonder dat er sprake is van een vliegverbod? Dan gelden de algemene voorwaarden van de reisorganisatie.

Voorkom vervelende verrassingen op reis. Check voor vertrek met uw Vliegtickets Turkije alle risico’s die de coronaepidemie met zich meebrengt in het reisadvies van het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken. Het is nog even wachten op het officiële groene licht voor alle reizen. Zodra deze er is kunt u vervolgens genieten van een heerlijke zomervakantie aan de Turkse Rivièra. Het gastvrije land Turkije doet er alles aan om u een coronavrije vakantie te bieden.

Vliegen na de lockdown

Veel luchtvaartmaatschappijen bereiden zich voor op de hervatting van de vluchten naar Turkije. De meest populaire vliegbestemmingen zijn veruit Istanbul, Antalya en Izmir. Rechtstreekse vliegtickets naar Izmir worden enkel aangeboden door SunExpress. Hierdoor is Izmir erg gewild bij vakantiegangers. Maar voordat we allemaal op het vliegtuig kunnen stappen, moeten er nog veel coronamaatregelen worden getroffen op de luchthavens. De volgende maatregelen worden onder andere het nieuwe normaal voor vliegen:

  • Bij aankomst op de luchthaven, bij de check-in wordt de lichaamstemperatuur gecontroleerd;
  • Als reiziger dient u zich uiterlijk vier uur voor vertrek te melden bij de check-in;
  • De gate sluit twee uur voor vertrek;
  • Alle passagiers zijn verplicht om zelf een mondkapje mee te nemen;
  • Er is geen mogelijkheid tot het nuttigen van een consumptie gedurende de vlucht. Er zullen ook geen maaltijden verzorgd worden;
  • Het in- en uitstappen verloopt in kleine groepen.

Reacties