Terras van meerdere verdiepingen oplossing voor horeca?

Foto: LinkedIn / Laurens Meyer

Eigenaar Laurens Meyer van rond 50 Nederlandse kroegen die gedeeltelijk zijn zin kreeg met de vermoedelijke heropening van de terrassen op 1 juni heeft een wonderlijk plan gelanceerd voor de Grote Markt in Groningen. Daar wil hij bij grand café De Drie Gezusters een terras van twee verdiepingen bouwen.

‘Omdat we straks moeten gaan proberen met 30 procent van de omzet onze 100 procent kosten terug te verdienen hebben we alvast de uitbreiding van het terras van de Drie Gezusters in Groningen in gang gezet! Overal zullen we verdiepingen op onze terrassen gaan bouwen en de panden binnen in stukjes gaan verdelen omdat we anders met 25 gasten binnen ongezellige lege grand cafés hebben. We willen natuurlijk wel onze gasten op een veilige, maar ook nog gezellige manier blijven verwennen! Het ontwerp lag zelfs al een tijdje klaar, al waren de plannen voor het dubbele terras in 2017 slechts een 1 aprilgrap,’ schreef hij op LinkedIn.

Werk voor werklozen

In De Drie Gezusters mogen straks niet meer dan 30 mensen tegelijk binnen zijn, maar buiten ziet de ondernemer kennelijk wel mogelijkheden om zijn omzet te vergroten. Volgens het Dagblad van het Noorden wil hij snel met de gemeente in gesprek over het plan, dat ook goed nieuws zou kunnen zijn voor evenementenbouwers mocht het idee landelijk navolging vinden. Die zitten massaal werkloos thuis tot minimaal 1 september. Plaats zat op de Grote Markt, net overigens als op de Burcht of de Dam in Zaandam of op al die andere plekken waarvoor de plaatselijke VVD toch al terrassen in het hoofd had, als een ‘Vilnius aan de Zaan‘. Wij houden Groningen voorlopig even in het oog.

Reacties