Technische storing treft AH-distributiecentra: minder voorraad

Foto: Wikimedia / Donald Trung Quoc Don (Chữ Hán: 徵國單)

Albert Heijn heeft te kampen gehad met ‘een ernstig procesincident’ bij de distributiecentra, waardoor de schappen in de supermarkten vandaag niet volledig konden worden aangevuld. Dat meldt NU.nl. Een woordvoerster van de supermarktketen heeft bevestigd dat er een technische storing was, aldus het mediabedrijf.

Onduidelijk blijft hoeveel filialen hierdoor voorraad missen en hoeveel producten Vers en Houdbaar het betreft. AH zou ‘zeker tot woensdag’ nodig hebben om de situatie volledig te herstellen. De distributiestoring kwam ‘op een bijzonder ongunstig moment,’ schreef Nu.nl met gevoel voor understatement. Albert Heijn had net als collegabedrijven de afgelopen week last van grote aantallen hamsteraars, waardoor het toen al onmogelijk bleek om gewilde producten op tijd aan te leveren hoewel de distributiecentra op volle toeren draaiden.

Ook de online bestellingen liepen dermate snel op dat er lange wachttijden ontstonden voordat mensen hun boodschappen thuis konden verwachten. Klanten van 70 jaar en ouder kunnen morgen voor het eerst tussen 07:00 en 08:00 uur terecht bij Albert Heijn om daar inkopen te doen voordat de deur opengaat voor het grote publiek. Ook zij moeten er dus vanwege de distributiestoring rekening mee houden mis te kunnen grijpen.

Reacties