Flinders zoekt investeerders om groei te versnellen

De woonwinkel aan de Affuitenhal in Zaandam.
Foto: Flinders

Online woonwinkel Flinders is in gesprek met investeerders over een nieuwe kapitaalinjectie. De onderneming met een fysieke winkel op het Hembrugterrein in Zaandam wil de groei versnellen via overnames van of strategische samenwerkingen met leveranciers, retailers en projectinrichters. Het bedrijf realiseerde vorig jaar een omzet van ruim 22 miljoen euro, een groei van dertien procent ten opzichte van 2018.

De grootste groeier – met maar liefst 25 procent – was de B2B-afdeling die totaalinrichtingen van bedrijven verzorgt in Nederland en België. Dit jaar ligt de nadruk op het verbeteren van de marge en het benutten van schaalvoordelen. De groei bleef het afgelopen jaar iets achter op de verwachtingen, grotendeels vanwege de sluiting van de webshop in Duitsland. ‘Een moeilijke beslissing, maar noodzakelijk,’ aldus algemeen directeur Geert-Jan Smits in een persbericht. De hoge logistieke kosten van meubeltransport, het relatief hoge aantal retouren en de marketinguitgaven maakten een positieve business case binnen een paar jaar niet te realiseren. Nu komt de focus te liggen op Nederland en België. Dit jaar staat een aantal belangrijke projecten op het programma. Flinders gaat migreren naar het nieuwe e-commerceplatform Magento 2 en betrekt in juni het nieuwe magazijn van 14.000 vierkante meter in Amsterdam.   

Tienduizenden designproducten

Flinders is een woonwinkel waar consumenten en bedrijven voor meer dan 36.000 designproducten terechtkunnen. Het bedrijf heeft webshops in Nederland en België, een projectafdeling (Flinders Projects), de woonwinkel in Zaandam, een designstudio in Gent en een café in Groningen. Flinders is in 2019 verkozen tot winnaar van de Shopping Awards in de categorie Home & Living. Bij het bedrijf werken momenteel 120 medewerkers.

 

Reacties