Scheepswerf Royal Huisman breidt uit in Zaandam

Het door Royal Huisman gebouwde superjacht Athena.
Het door Royal Huisman gebouwde superjacht Athena.
Foto: Flickr / Daniel Clanon

Scheepswerf Royal Huisman barst in thuishaven Vollenhove haast uit zijn voegen en tekent morgen de huurcontracten voor drie nieuwe hallen in Zaandam. De overeenkomst geldt voor de duur van twintig jaar, meldt de Stentor.

Bij Huisman gaan de zaken evenals in het hele superjachtbouw crescendo, vertelde woordvoerder Jurjen van ’t Verlaat aan het regionale dagblad. Het bedrijf heeft er in Vollenhove drie schepen in aanbouw, waaronder het grootste aluminium zeiljacht ter wereld met een lengte van 81 meter. Daarnaast krijgt Huisman steeds meer opdrachten voor onderhoud aan en het herstel van superjachten. Dat werk moet straks vooral in Zaandam worden gedaan.

Holland Jachtbouw

Huisman wilde in 2017 de drie moderne productiehallen met een totale vloeroppervlakte van zo’n 12.000 vierkante meter van Holland Jachtbouw in de Isaac Baarthaven al overnemen, na de dood van werfeigenaar Chris Gongriep. Destijds werd het risico echter nog te groot geacht. Nu koopt het Havenbedrijf Amsterdam de werf aan en worden de hallen door de scheepsbouwer gehuurd. Royal Huisman is ook actief in Emden in het noorden van Duitsland.

 

Reacties

Cookieinstellingen