DekaMarkt Wormerveer niet voor medio 2019 weer open

Foto: Google Street View

Volgens VVD-raadslid Stephanie Onclin gaat de DekaMarkt-vestiging in Wormerveer op zijn vroegst pas halverwege dit jaar weer open.

Dat heeft burgemeester Jan Hamming de raad laten weten, zo meldt ze op de Facebookpagina Wormerveer. De huidige stand van zaken is dat het puin geruimd is en dat het onderzoek van de eigenaar naar de oorzaak van het bezwijken van de stalen ligger in de deels ingestorte parkeergarage in de afrondende fase is gekomen. De verwachting is dat het rapport in week vijf naar de gemeente gaat, aldus Onclin.

Het kan nog alle kanten op

Volgens haar is er inmiddels al een vergunning aangevraagd voor herstelwerkzaamheden. Hamming steunt het plan om ze snel mogelijk weer open te gaan, mits dat veilig is: ‘Er is helaas ook nog steeds een mogelijkheid dat het pand niet veilig is en gesloopt moet worden. Heropening zal dan veel langer op zich laten wachten,’ schrijft de VVD’ster. Dan komt mogelijk een tijdelijke noodwinkel voor de duur van twee jaar weer in beeld. De POV stelde de kwestie gisteravond in de rondvraag aan de orde in het Zaanstad Beraad.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen