DekaMarkt gaat ook zelf onderzoek veiligheid filiaal Wormerveer doen

Foto: Google Street View

Wel veilig of niet veilig? Terwijl de gemeente en pandeigenaar Dreef Beheer nog volop bezig zijn met het onderzoek naar de deels ingestorte Deka-parkeergarage in Wormerveer, gaat nu ook de supermarktketen zelf een onderzoek laten doen. Dat zegt directeur Pieter Rozendaal in het Noordhollands Dagblad.

De Partij voor Ouderen en Veiligheid is daar meteen op aangeslagen en wil van de burgemeester weten of die het evenals de POV vreemd vindt dat DekaMarkt een eigen onderzoek moet starten voordat er duidelijkheid komt. Fractievoorzitter Harrie van der Laan wil nadere uitleg over de ‘onveilige situatie’ die maakt dat de supermarkt de deuren niet kan heropenen, helemaal met de feestdagen in aantocht. Hij vraagt zich af of de gemeente de winkelketen schadeloos zal stellen.

Communicatie

Na een wekenlange stilte van alle betrokkenen kwam Jan Hamming onlangs met een samenvatting van de stand van zaken rond de gesloten winkel. Daarin letterlijk staat dat de gemeente al vanaf de calamiteit op 18 september ‘veelvuldig met de eigenaar en de DekaMarkt in gesprek is gegaan over de ontstane situatie’, dat er ‘continu goed overleg met de eigenaar en de DekaMarkt en ook met de partijen die onderzoek uitvoeren’ is en dat ‘met de eigenaar en de DekaMarkt afgesproken dat als de gemeente communiceert over de ingestorte parkeergarage en de gevolgen hiervan voor de DekaMarkt, de eigenaar en de DekaMarkt worden geïnformeerd’. Dat alles is lastig te rijmen met de nu door Rozendaal aangekondigde stap.

Die zegt dat de gemeente niet heeft aangetoond dat het gebouw onveilig is en dat DekaMarkt ervan overtuigd is dat het gevaar geweken is.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen