POV wil het donderdag over de Deka-garage hebben

Foto: Google Street View

De POV wil het komende donderdag in het Zaanstad Beraad hebben over de deels ingestorte parkeergarage in Wormerveer, naar aanleiding van eerdere antwoorden op schriftelijke vragen. De partij weet inmiddels niet meer wát te denken van alle verwarrende informatie rond de Deka-garage.

De vraag die ook Wormerveerders al sinds 18 september bezighoudt is: hoe onveilig was – en is – dat bouwwerk nou eigenlijk? Er zijn inmiddels drie onderzoeken gaande, van de gemeente, de eigenaar en de supermarktketen. De DekaMarkt besloot daartoe als laatste, om aan te tonen dat de winkel best weer open kan. Daarna kwam NH Nieuws op grond van stukken die het mediabedrijf verkreeg via een beroep op de Wet openbaarheid van bestuur met een vernietigend oordeel van een deskundige over de begeleiding en controle door de gemeente tijdens de bouw in 2010. Terwijl de burgemeester eerder met geruststellende woorden over dat toezicht was gekomen.

Voortdurende verwarring

De stukken die NH Nieuws ontving zijn inmiddels door iedereen te downloaden; klik daarvoor hier. Democratisch Zaanstad had aangedrongen op die volledige openheid in een serie schriftelijke vragen. Uit de antwoorden daarop bleek dat hoewel er door Jan Hamming steeds wordt gezegd dat het contact tussen DekaMarkt en de gemeente goed is, hij niet op de hoogte was van het feit dat de onderneming een eigen onderzoek ging starten – hij moest het in de krant lezen – en evenmin van de onderzoeksvraag. Maar ook dat er ‘geen verklaring’ is voor de instorting ‘in relatie tot de bouw van de parkeergarage’. Wat dan weer vooruitlopen op de onderzoeksresultaten lijkt, gezien de genadeloze kritiek van ingenieur Sander Pasterkamp op NH Nieuws.

Zuiden Wormerveer onthand

Wat fractievoorzitter Harrie van der Laan van de Partij voor Ouderen en Veiligheid met name lijkt te storen is dat alles zo lang moet duren en de voortdurende tegenstrijdigheden. Het zuiden van Wormerveer zit intussen al ruim drie maanden zonder supermarkt, zonder postbalie – pakketten kunnen nu worden afgehaald bij Gamma op bedrijventerrein Noorderveld, een flink stuk verderop – en zonder geldautomaat en snakt eveneens naar informatie over de laatste stand van zaken.

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen