Tata & Lyle goed op weg met minder uitstoot broeikasgas

Foto: Google Street View

Tate & Lyle is ‘verheugd om door de Financial Times te worden erkend als één van de Europese klimaatleiders,’ laat het hoofdkantoor van de multinational weten in een persbericht uit Londen. Met vestigingen in Koog aan de Zaan en Zaandam is dat ook goed nieuws voor Zaankanters.

In een onderzoek dat tot stand kwam in samenwerking met dataleverancier Statista geeft de Britse zakenkrant een overzicht van de 600 Europese bedrijven die over een periode van vijf jaar (2017 – 2022) de meest substantiële vermindering van broeikasgasemissies realiseerden. ‘We zijn er trots op dat we zijn uitgeroepen tot European Climate Leader en dat we worden erkend voor de acties die we ondernemen om de decarbonisatie van ons bedrijf en onze toeleveringsketen te versnellen,’ laat algemeen directeur Nick Hampton van Tate & Lyle weten.

Wel Heathrow, geen Schiphol

‘Onze onlangs aangekondigde nieuwe, wetenschappelijk onderbouwde doelstellingen zorgen voor een grotere en snellere vermindering van de uitstoot van broeikasgassen en zijn een duidelijk bewijs van onze toewijding om voor onze planeet en haar natuurlijke hulpbronnen te zorgen ten behoeve van toekomstige generaties,’ aldus Hampton. Nederlandse bedrijven op de lijst zijn ASM, ABN Amro, Bam, Corbion, Signify, Eneco, ASR, DSM, Heineken, Enexis, ASML, Randstad, PostNL, AkzoNobel, de NN Groep, Lyondellbasell Industries, IMCD en Wereldhave. Tata Nederland en UK ontbreken (wellicht omdat ze met de Indiase moeder niet als Europees bedrijf zijn meegenomen), net als het zich zo graag op de groene borst slaande Zaans – Belgische Ahold Delhaize. Ook opmerkelijk: daar waar Heathrow de lijst van het klimaat goedgezinde bedrijven wel haalde, staat Schiphol er niet tussen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen