Begrip bij ondernemers voor sluiting brug A7 voor trucks

Foto: Rijkswaterstaat

Transport en Logistiek Nederland (TLN) en ondernemersorganisatie VNO-NCW snappen de beslissing om de A7 bij Purmerend vanaf maandag tijdelijk volledig te sluiten voor vrachtwagens en bussen. Dat gebeurt omdat de gewichtsbeperking op de brug die momenteel versterkt wordt massaal genegeerd wordt.

Met borden langs de kant worden de weggebruikers op de nieuwe verkeerssituatie gewezen. Vanaf het noorden wordt vrachtverkeer bij aansluiting 6 Purmerend-Noord omgeleid via de N244 en N246 richting de A8. Vanaf het zuiden wordt vrachtverkeer bij knooppunt Zaandam omgeleid via de A8, N246 en N244 richting aansluiting 6 Purmerend-Noord. Het openbaar vervoer heeft geen last van deze maatregel, omdat OV-bussen nu al geen gebruikmaken van de brug.

Veiligheid voorop

‘De verkeersveiligheid en de veiligheid van de wegwerkers staan voorop,’ stelt bestuursvoorzitter Elisabeth Post van TLN. ‘Wij hopen dat de werkzaamheden zo snel mogelijk kunnen worden afgerond en er weer vrachtverkeer overheen kan rijden.’ Ook voorzitter Hans Huibers van VNO-NCW Noordwest-Holland begrijpt dat Rijkswaterstaat grijpt naar dit ‘paardenmiddel’, al vindt hij het ook ‘ongelofelijk zuur’ dat de maatregel nodig is. ‘Het bedrijfsleven heeft er alles aan gedaan om de overlast zoveel mogelijk te beperken. Dan zie je dat 90 procent zich aan de regels houdt, maar word je in de rug aangevallen door diegenen die alle afspraken aan hun laars lappen.’

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen