Inschrijving Saxo Dam tot Dam FietsClassic geopend

apr 27 , 9:00 Sport
screenshot 20240427 084248
Le Champion heeft de inschrijving geopend voor de Saxo Dam tot Dam FietsClassic die op zondag 22 september wordt verreden. De vernieuwde afstanden van 40, 60, 90, 110 en 160 kilometer duiken vanaf de Dam in Amsterdam onder het IJ door en gebruiken de IJtunnel als springplank om het achterland in te duiken. De reguliere inschrijving is open tot en met 9 september.
screenshot 20240427 085343
De tocht is met vijf afstanden geschikt voor zowel fanatieke racefietsers als recreatieve stadsfietsers. Iedereen kan dus aan deze toertocht meedoen, van keuvelaars tot doortrappers, van vriendengroepjes tot fietsclubs en van poldergekken tot Randstedelingen. Daarnaast zijn alle soorten fietsen welkom, dus ook ligfietsen, tandems, e-bikes en OV-fietsen.

Verzorgingsposten

Afhankelijk van de gekozen afstand komen deelnemers onderweg door prachtige plaatsen als West- en Oost-Knollendam. Edam, Monnickendam en Schoorldam. De afwisselende routes zijn volledig uitgepijld en onderweg worden de deelnemers van nieuwe energie voorzien bij de verzorgingsposten, altijd op unieke locaties. De start en finish zijn voor alle afstanden naast het Koninklijk Paleis, de Nieuwe Kerk en het Nationaal Monument op de Dam. Deelnemers kunnen er na afloop gezellig proosten op hun prestatie onder het genot van een hapje, drankje en gezellige muziek.

Longfonds

Het officiële goede doel van de Saxo Dam tot Dam FietsClassic is het Longfonds. Dat strijdt voor gezonde lucht en gezonde longen omdat longen van levensbelang zijn. Deelnemers kunnen bij hun inschrijving een vrijwillige donatie doen of een eigen actiepagina aanmaken.
Het Dam tot Dam Weekend is met 80.000 deelnemers het grootste sportieve weekend van Nederland. Naast de Saxo Dam tot Dam FietsClassic organiseert sportorganisatie Le Champion op zaterdag 21 september de Pink Ribbon Dam tot Dam Wandeltocht voor 13.000 wandelaars en de Damloop by night voor 12.000 hardlopers. Op zondag 22 september staat de NN Dam tot Damloop op de agenda voor 50.000 hardlopers, met de finish in Zaandam.