Leerling-lassers op dreef bij wedstrijd in Zaandam

Foto: Tetrix Techniekopleidingen

Vijftien leerling-lassers streden afgelopen vrijdag bij Tetrix Techniekopleidingen in Zaandam om een plek in de landelijke finale, die later dit jaar in Hengelo plaatsheeft. De leerlingen van verschillende van VMBO-scholen kunnen hun vakmanschap en passie voor het lassen tijdens deze wedstrijd echt laten zien.

Het Regio College, Tetrix Techniek en het Nederlands Instituut voor Lastechniek willen graag een bijdrage leveren om jonge mensen te enthousiasmeren voor hwet lassen. Alleen met voldoende nieuwe instroom van jonge vakmensen is de continuïteit van lastechnische bedrijven en de lasindustrie in ons land gewaarborgd. Bij de wedstrijd is als werkstuk het NIL niveau 1 examen ingezet, waardoor de leerlingen direct hun praktijkdiploma konden behalen. Elf leerlingen van veertien tot zestien jaar lukte dat. Met hun diploma leggen zij alvast een mooie basis voor een vervolgopleiding en uiteindelijk een baan in de metaaltechniek.

Bedrijfsbezoek

Om de deelnemers een extra inspirerende dag te bieden gingen alle leerlingen met hun docenten ook op bedrijfsbezoek geweest bij Royal Duyvis Wiener in Koog aan de Zaan. Bij deze producent van onder meer cacao verwerkende en chocolade producerende machines kregen ze een indrukwekkende rondleiding. De finalisten van de wedstrijd werden Laurens Meuleman van de Jacobus Fruytier Scholengemeenschap in Apeldoorn, Rijssen en Uddel en was de absolute uitblinker diens klasgenoot Rick Kampert.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen