Nieuwe overname door Pet Service Holding Wormerveer

Foto: PxHere / CC0 Publiek Domein

Het in Wormerveer gevestigde bedrijf Pet Service Holding (PSH) heeft na een kort onderzoek besloten de bedrijfsactiviteiten van groothandel Van Ree Amsterdam in sterk afgeslankte vorm voort te zetten. Van Ree was sinds 1875 leverancier van dierbenodigdheden en werd eind november 2023 failliet verklaard.

Het op Euronext genoteerde PSH nam eind vorig jaar ook al Asklepios en dochterbedrijf Aesculaap over, een sinds vele jaren winstgevende organisatie in de veterinaire markt. Aesculaap gaat in februari ter ondersteuning van Van Ree alle retailklanten van dat bedrijf de mogelijkheid bieden om op het retailportal van Aesculaap in te kopen. Het assortiment diergeneesmiddelen van Aesculaap omvat vrijwel alle veterinair-farmaceutische producten die in Nederland op de markt komen en zijn grotendeels uit voorraad leverbaar.

In voorgaande jaren heeft Van Ree omzetten behaald van zeventien miljoen euro met marges tussen de productgroepen van 30 tot tien procent. In de nieuwe structuur zal worden aangestuurd op een omzet van drie miljoen. Naast de groothandelsactiviteiten zal ook de cash & carry weer beschikbaar worden gesteld voor winkeliers. Daarnaast wordt op dit moment de mogelijkheid bestudeerd om de cash & carry eveneens beschikbaar te stellen voor consumenten.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen