Grote overname voor Pet Service Holding in Wormerveer

Foto: PxHere / ERC4N51

Pet Service Holding NV in Wormerveer heeft met terugwerkende kracht per 1 januari 2023 Aesculaap BV uit Boxtel overgenomen. Als gevolg hiervan zal de omzet van PSH over 2023 met minimaal tien miljoen miljoen euro toenemen, terwijl het resultaat aanzienlijk verbetert.

PSH is nu eigenaar van de aandelen van Asklepios BV, de houdstermaatschappij van onder meer Panacea DM, Aesculaap en AIS Information Services. Deze vennootschappen zijn leveranciers aan dierenartsen, groothandels en consumentenwebsites zoals Dierenapotheek.nl. Die laatste onderneming werd in 2021 overgenomen door PSH. Asklepios is sinds vele jaren een winstgevende organisatie in de veterinaire markt, met in 2023 een verwacht recordresultaat. Aesculaap is een volle dochter van Asklepios, dat al sinds 1926 actief is. PSH is toonaangevend op het gebied van dierverzorging in Nederland.

In Nederland leven ruim 2,9 miljoen katten, 1,5 miljoen honden en ruim twee miljoen konijnen, knaagdieren en reptielen. Daarnaast gaat de sector uit van 450.000 geregistreerde paarden, maar zijn er waarschijnlijk meer dan 800.000. Er zijn ook tienduizenden ezels en andere hoefdieren. Hierdoor hebben meer dan vier miljoen huishoudens een of meer dieren waarmee ze een band hebben, die een naam hebben en die liefdevol worden verzorgd.

Verdere groei

In deze markt wil PSH een onderscheidende rol spelen en een veelheid aan diensten en producten aanbieden. PSH blijft gericht op groei door verdere uitbreiding van de huidige activiteiten en strategische acquisities. Het assortiment van Aesculaap omvat vrijwel alle veterinaire farmaceutische producten die in Nederland op de markt beschikbaar zijn. Voor dierenspeciaalzaken en webshops is er een ruim assortiment aan vrije middelen. Aesculaap ondersteunt ook dierenartsen bij een goede en efficiënte praktijkvoering.

Consumenten

Pharmacy4pets, een onderdeel van Aesculaap, is een online apotheek waar consumenten terecht kunnen voor diergeneesmiddelen, verzorgingsproducten en dieetvoeding voor huisdieren. Pharmacy4pets groeit al vele jaren met meer dan 25 procent per jaar. Het bedrijf heeft in 2023 een omzet behaald van 4,6 miljoen euro. Het bedrijf is één van de weinige dierapotheken die EU-georiënteerd is en alle middelen mag en kan verkopen dankzij samenwerking met de veterinaire groothandelsapotheker.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen