Crowdfunding voor komst hostel naar hartje Zaandam

Geen bedden maar 'pods'.
Geen bedden maar 'pods'.
Foto: City Trip Hostels

Er is een crowdfunding gestart voor een vestiging van City Trip Hostels in Zaandam. Dat bedrijf presenteert zich als ‘een nieuwe, frisse en unieke hostelketen die zich met name richt op millenials en jonge reizigers in (internationale) grootstedelijke gebieden’.

City Trip Hostels heeft al een logiesgelegenheid in het centrum van Purmerend, waar de gasten slapen in zogenoemde sleeping pods. In Zaandam staat de Gedempte Gracht 3 op het wensenlijstje en de vergunning is al verleend. Boven het Flamingo Casino is ruimte voor maximaal 180 slaapplekken, volgens de initiatiefnemers. Verder beschikt het pand over gescheiden douche- en toiletruimten. De financiering van 450.000 euro is bestemd voor de verbouwing en de inrichting.

Financieel plaatje

De totale financieringsbehoefte is begroot 1,1 miljoen exclusief BTW. De eigen inbreng bedraagt 290.000 euro en ook de BTW wordt door de ondernemers voorgefinancierd. De resterende langlopende financieringsbehoefte komt daarmee op negen ton. Deze wordt in verband met de verbouwing in twee delen gefinancierd. Investeerders wordt een rente van acht procent geboden met een annuïtaire looptijd van 48 maanden.

Reacties

Cookieinstellingen