Volgende week woensdag ook staking bij vervoerder Noot

Foto: Google Street View

Chauffeurs in het zorg- en leerlingenvervoer leggen volgende week woensdag opnieuw opnieuw het werk neer, en ditmaal ook bij het bedrijf Noot dat het vervoer verzorgt in Zaanstad, Wormerland en Oostzaan. Ook de chauffeurs van Connexxion doen mee en die van het Zaandamse bedrijf Munckhof, waar het al de tweede stakingsdag is.

Volgens vakbond FNV zijn de CAO-onderhandelingen met de werkgevers ‘mislukt’. De gesprekken werden gisteren hervat, maar het nieuwe bod van de werkgevers is volgens de FNV ‘erger’ dan het vorige. Chauffeurs willen 100 procent worden doorbetaald bij ziekte, maar de werkgevers gaan daar vooralsnog niet in mee. Ook vindt de FNV het laatste loonbod ontoereikend. ‘Terwijl de eisen van de chauffeurs heel normaal zijn,’ zegt vakbondsbestuurder Meindert Gorter: ‘Ze willen een loon waarmee ze de boodschappen en rekeningen kunnen betalen.’

CNV positiever

Gorter roept werkgevers op om voor woensdag alsnog aan de eisen van de chauffeurs te voldoen. Vakbond CNV liet zich eerder op de dag juist positief uit over het vernieuwde eindbod van werkgeversvereniging KNV Zorgvervoer en Taxi. Deze bond heeft het bod voorgelegd aan de leden en zal zo lang de stemming duurt geen nieuwe acties organiseren.

Reacties

Cookieinstellingen