Noot gaat alle doelgroepenvervoer op zich nemen

Foto: Noot.nl

Noot personenvervoer uit Ede gaat alle doelgroepenvoer in Zaanstad op zich nemen vanaf 1 augustus. Noot scoorde het hoogst op kwaliteit in de aanbesteding, volgens wethouder van Zorg Harrie van der Laan. ‘Dat is voor ons erg belangrijk.’

Het college wil dat Zaankanters die in aanmerking komen voor doelgroepenvervoer eenvoudig en snel hun vervoer kunnen regelen en dat er goed opgeleide chauffeurs rijden met kennis van zaken. ‘Wij hebben er vertrouwen in dat Noot deze kwaliteit zal leveren.’ Het bedrijf verzorgt nu al het leerlingenvervoer in Zaanstad en vanaf 1 augustus ook het Aanvullend Openbaar Vervoer en het Collectief Vraagafhankelijk Vervoer.

Ook het leerlingenvervoer en het Aanvullend Openbaar Vervoer voor in Wormerland en Oostzaan is vanaf volgende maand in handen van Noot. Bij de keuze voor Noot zijn de ervaringen van gebruikers meegenomen. Kwaliteit telde voor 70 procent mee en prijs voor 30. Noot scoort hoog op de aspecten kwaliteit van de uitvoering, goed gekwalificeerd personeel, communicatie, klachten en klantbeleving en samenwerking met de opdrachtgever.

Werving chauffeurs

Door de krapte op de arbeidsmarkt is het lastig om voldoende chauffeurs te vinden. Noot gebruikt verschillende en innovatieve kanalen om personeel te werven en investeert veel in het opleiden van medewerkers. De werving ligt op schema, aldus de wethouder. Daarnaast is Noot in gesprek met Werkom om geschikte kandidaten te vinden. Met uitzondering van de rolstoelenvoertuigen rijdt Noot emmissievrij, wat een bijdrage levert aan het verlagen van de uitstoot.

Informatie

De komende weken zal Noot alle actieve reizigers van het doelgroepenvervoer ‘zorgvuldig en persoonlijk’ informeren over de veranderingen. Met de huidige vervoerder van het Aanvullend Openbaar Vervoer en Collectief Vraagafhankelijk Vervoer zijn afspraken gemaakt over een soepele overdracht.

Reacties

Cookieinstellingen