Oliehandel Anton van Megen mag aan Havenstraat blijven

Foto: Google / Oliehandel Anton Van Megen

De Raad van State heeft Oliehandel Anton van Megen toestemming gegeven om op de huidige locatie aan de Havenstraat in Zaandam te blijven door de bezwaren van een omwonende te verwerpen. Het bunkerstation hoeft niet weg, volgens het nu goedgekeurde bestemmingsplan.

Van Megen levert hoofdzakelijk brandstoffen, smeermiddelen en scheepsbenodigdheden aan de binnenvaart levert. Om de brandstoffen en overige artikelen te kunnen ontvangen, opslaan en afleveren aan de schepen beschikt het bedrijf over een bunkerstation, een drijvend tankstation voor zowel de beroeps- als recreatievaart. Belangrijk onderdeel daarvan is het bunkerschip waarin brandstof wordt opgeslagen en van daaruit gedistribueerd. Schepen leggen hierbij aan.

Bezwaren

In het vorige in mei 2019 vastgestelde bestemmingsplan Havenstraat – Hemkade was aan de locatie van de oliehandel een voorlopige bestemming toegekend, gericht op een toekomstige verplaatsing van het bunkerstation. Omdat de eigenaar het bedrijf echter graag duurzaam wil voortzetten, is besloten dat het kan blijven en ook kan uitbreiden, met aanpassingen in de bedrijfsvoering. Een bezwaarmaakster die op ongeveer 25 meter van Van Megen woont vreest onder meer voor geluidsoverlast bij haar woning als gevolg van de uitbreiding en voor de aantasting van het open zicht op het water. Zij is in het ongelijk gesteld.

Reacties

Cookieinstellingen