Toekomst Oliehandel Anton van Megen verankerd in bestemmingsplan

Foto: Google Street View

Wanneer de gemeenteraad groen licht geeft voor het bestemmingsplan kan Oliehandel Anton van Megen doorgaan op de huidige locatie in zijkanaal G langs de Havenstraat. De tijdelijke bestemming voor het bedrijf wordt dan omgezet in een definitieve. Ook worden drie bedrijfswoningen toegestaan.

Wat er voor de omwonenden verandert is dat er minder zwaar vrachtverkeer zal zijn. In de nieuwe situatie wordt aan het bunkerstation het bunkerschip AVO toegevoegd die een deel van de bevoorrading over het water gaat verzorgen, zodat er wekelijks nog maar maximaal twee tankwagens langs hoeven te komen voor de brandstof die wordt geleverd aan de recreatievaart. Het overige bevoorradingsverkeer wordt beperkt tot de huidige vergunde drie vrachtwagens en drie bestelwagens per dag. Onderzoek heeft uitgewezen dat de keerlus voor het vrachtverkeer in de Havenstraat niet kan worden verplaatst.

Open uitstraling en openbare steiger

De uitstraling van de Havenstraat wordt meer openbaar door het verdwijnen van de brede steiger met containers op de kade en het toevoegen van een publiek toegankelijke steiger. Daarmee kunnen bezoekers overdag bij het water komen, maar in verband met de veiligheid wordt hij in de avonduren afgesloten. Tussen de Havenstraat en de bunkerschepen worden de museale schepen aangemeerd. Deze zijn geregeld te vinden op tentoonstellingen, bij maritieme shows en andere evenementen, maar zijn als ze afgemeerd liggen niet toegankelijk voor publiek. Vanaf de nieuwe steiger zullen ze echter wel van dichtbij te bekijken zijn.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen