Oliehandel Anton van Megen kan aan Havenstraat blijven

Foto: Gemeente Zaanstad

Het lijkt erop dat Oliehanden Anton van Megen met enkele belangrijke veranderingen in de bedrijfsvoering kan blijven zitten aan de Havenstraat in Zaandam. Volgens het college is dit een beter besluit dan een gedwongen verhuizing naar de Wim Thomassenhaven.

Het plan houdt in dat er een nieuw en groter bunkerschip komt aan de Havenstraat, maar dat het aantal bewegingen over de weg afneemt en de kade meer openbaar en ‘beleefbaarder’ wordt. Van Megen moet nog wel aantonen dat de veiligheid met het nieuwe bunkerstation gegarandeerd is. Dat wordt in de toekomst wat de brandstof voor de beroepsvaart betreft over het water bevoorraad.

Einde aan onzekerheid

Het aantal tankautobewegingen kan dan worden teruggebracht van tien naar één tot maximaal twee per week omdat alleen het vervoer van brandstof voor de pleziervaart nog over de weg hoeft te gebeuren. De kade van de Havenstraat wordt opener door het verdwijnen van opslagcontainers en krijgt dus een aantrekkelijker karakter. Van Megen zat jarenlang in onzekerheid over de toekomst van zijn bedrijf, omdat de gemeente aanstuurde op een verplaatsing. Dat lijkt nu dus van de baan.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen