TechValley laat na vier jaar uitstekende resultaten zien

Het jaarlijkse event van TechValley.
Het jaarlijkse event van TechValley.
Foto: Ontwikkelingsbedrijf NHN

Vier jaar vruchtbare samenwerking in TechValley hebben onder meer een verwachte totale omzetgroei van 129 miljoen euro en 151 extra banen voor de komende vier jaar opgeleverd. Tien machinebouwers uit Noord-Holland werkten de afgelopen jaren gezamenlijk aan tien innovatieprojecten met steun van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling en de provincie Noord-Holland.

De verwachtingen zijn meer dan waargemaakt. Niet alleen zijn innovaties goed van de grond gekomen, ook de samenwerking tussen Hogeschool Inholland en de bedrijven is verder versterkt. Dit heeft geleid tot het TechValley Fieldlab dat onlangs is geopend, waar machinebouwers samen met studenten, docenten en lectoren verder kunnen werken aan innovaties van de toekomst. Dat bleek gisteren tijdens het jaarlijkse event van TechValley. Iets dergelijks moet ook in de Zaanstreek van de grond komen met de techniekcampus Techlands.

Voortbestaansrecht

Jack Kistemaker van de HGG Group in Wieringerwerf was er duidelijk over: ‘Samen innoveren is het fundament voor de toekomst. Samen bedoel ik in de breedste zin van het woord. Met multidisciplinaire partijen binnen én buiten het bedrijf. Zonder deze basis heb je geen voortbestaansrecht en word je ingehaald. Als bedrijf, als provincie en als land.’ Tijdens het jaarevent werd niet alleen stilgestaan bij de behaalde resultaten tot nu toe, maar vooral ook de toekomst.

Nieuwe projecten

Esther Zijl, directeur van het Ontwikkelingsbedrijf NHN: ‘Het huidige TechValley programma heeft veel gebracht, daarom gaan we zeker door met het verder brengen van maakindustrie en machinebouw in Noord-Holland Noord. Als Ontwikkelingsbedrijf hechten we veel waarde aan het samenbrengen van onderwijs, onderzoek en ondernemers. In de nieuwe stichting TechValley willen wij dit netwerk verder uitbouwen met nieuwe projecten, waarbij we nog meer onderwijsinstellingen en ondernemersnetwerken betrekken.’

Jong talent

De bedrijven in het TechValley-cluster zijn door de samenwerking met elkaar en met Inholland ook meer zichtbaar geworden voor jong talent. Ruim 360 (technische) studenten hebben tot nu toe gewerkt aan individuele of collectieve TechValley opdrachten. Meer dan 20 afstudeerders zijn inmiddels ook werkzaam bij het TechValley-bedrijf waar ze afstudeerden of stage liepen. Dat de maakindustrie een belangrijke sector in onze regio is, daar kunnen we inmiddels niet meer omheen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen