Kalfsvel Metaalcoating ‘flexibel’ wat betreft eventuele verhuizing

Foto: Google Street View

Kalfsvel Metaalcoating aan de Gerrit Bolkade in Zaandam is één van de bedrijven die zich gecontronteerd ziet met de oprukkende woningbouw op wat voorheen of nu nog bedrijventerreinen waren of zijn. Eigenaar Cees Kalfsvel, begonnen in 1978 bij zijn vader die in 1960 Kalfsvel Metaalbehoud was gestart, begon in 1999 zijn eigen bedrijf, het huidige Kalfsvel Metaalcoating.

Dat wordt nagedacht over een verhuizing is opmerkelijk omdat het bedrijf werkt aan een uitbreiding van de capaciteit aan te bieden met de bouw van een tweede poedercoatinstallatie. Hiermee wordt de capaciteit verhoogd tot producten met een maximum gewicht van 5000 kilo en van een grotere afmeting. ‘Doordat we daarmee één van de grootste poedercoatinstallaties in Nederland bezitten en met meerdere ovens werken, is ook onze levertijd sterk verkort en kunnen we meestal met een paar dagen al leveren,’ aldus de website. Een eventuele verhuizing lijkt het bedrijf echter niet al te zwaar op de maag te liggen: ‘Wij zijn flexibel,’ aldus een tweet.

Zuiderhout Noord is al langere tijd in beeld bij ontwikkelaars als mogelijke uitbreidingslocatie voor binnenstad. ‘Deze locatie is expliciet in het vizier gekomen bij de ontwikkeling van de Houthavenkade en de spanning die er is ontstaan in de aanwezigheid van het bedrijf Exter BV. In het licht van het Rijksprogramma Bereikbare steden is de locatie Zuiderhout Noord, als onderdeel van de vergrote centrumontwikkeling, genoemd voor toekomstige ontwikkelingen. Een stedenbouwkundige verkenning is hierin een volgende stap,’ staat in de Strategie Bedrijventerreinen.

Ikea-kavel

Om Zuiderhout Noord te kunnen transformeren naar een ‘gemengd hoogstedelijk gebied’  moet de gemeente onder andere antwoord vinden op de vraag of als bedrijven Exter en Kalfsvel kunnen worden verplaatst. Een eerste stap heeft de gemeente inmiddels gezet door een voorkeursrecht te vestigen op de Ikea-kavel, waar de Zweedse interieurgigant na veel wikken en wegen definitief vanaf heeft gezien als bouwlocatie. Gaat die grond in de verkoop, dan moet het perceel als eerste aan de gemeente worden aangeboden.

 

 

Reacties

Cookieinstellingen