Illegale parkeerplekken Albert Heijn Vos niet gedoogd

Foto: Public Domain Pictures / Lisa Martin

Voor de supermarkt van Albert Heijn Vos onder de A8 in Koog aan de Zaan zijn volgens de berekeningen 95 parkeerplaatsen nodig en zijn er 130 beschikbaar, zonder de elf door Vos illegaal aangelegde vakken mee te tellen. Er is dus geen reden om met de hand over het hart te strijken, laat het college DZ en de PVV weten.

Marianne de Boer (Democratisch Zaanstad) en Peter van Haasen (PVV) stelden schriftelijke vragen over de gang van zaken en pleitten net als eerder een raadsmeerderheid voor clementie, omdat de supermarkt onevenredig benadeeld zou worden door de geweigerde vergunning voor de elf parkeerplaatsen. Gezien het feit dat er volgens de geldende normen voldoende parkeerruimte is voor de supermarkt, ziet het college dat anders. Het plein waar ze zijn aangelegd is gereserveerd voor het historisch herstel van het dorpslint en in een exploitatieovereenkomst met Albert Heijn Vos is ook vastgelegd dat het terrein in die zin ontwikkeld wordt. De parkeerplaatsen staan dat in de weg.

In gesprek

De gemeente is in gesprek met Albert Heijn Vos over de parkeerplaatsen en over de herontwikkeling, aldus het college. ‘Albert Heijn Vos wil deze plek ook graag ontwikkelen.’ Het bedrijf kreeg van Zaanstad eerder dit jaar zes weken de tijd om de overtredingen op te heffen en om te starten met een herontwikkelingstraject, anders zou een dwangsom volgen om Vos tot spoed te manen. De PVV en DZ noemden die termijnĀ  ‘niet realistisch,’ maar het college is het daar niet mee eens: wat er met het terrein gaat gebeuren komt immers niet uit de lucht vallen.

Herinrichting

Bij de geplande herinrichting van de Lagendijk, Hoogstraat en Raadhuisstraat in het gebied rondom AH Vos vervallen er tien parkeerplaatsen en blijven er 70 over. Dat gaat volgens de vragenstellers tot krapte leidenee, maar ook daar is ehet college het eniet mee eens: op de parkeerplaats naast Albert Heijn is immers sprake van een overschot van 35 plekken.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen