Elf illegale parkeerplaatsen AH Vos moeten toch weer weg

Om de hier nog geblokkeerde  plekken gaat het.
Om de hier nog geblokkeerde plekken gaat het.
Foto: PVV / Lokaal Zaans

Het getouwtrek rond elf parkeerplaatsen bij AH Vos in Koog aan de Zaan is nog niet voorbij. Die werden door de ondernemer afgeschermd omdat een vergunning ontbrak, weer opengesteld nadat de gemeenteraad een motie aannam ten faveure van het parkeren en moeten nu van de gemeente weer worden geblokkeerd vanwege strijdigheid met het bestemmingsplan. Democratisch Zaanstad en de PVV snappen er niets van.

In november vorig jaar besloot een raadsmeerderheid dat de elf plekken die illegaal door Vos zijn aangelegd gelegaliseerd moeten worden, maar het college heeft daartoe nog geen stappen ondernomen. Wel kreeg Vos onlangs een brief van de gemeente waarin wordt gedreigd met een dwangsom als hij niet binnen zes weken na de dagtekening van 16 maart een begin maakt met de herontwikkeling van het terrein conform het bestemmingsplan. Het college is niet van plan om de vergunningverlening te herzien en is daarom verplicht om te handhaven, aldus het schrijven.

Dwangsom

De PVV en DZ vinden dat het college daarmee over de schreef gaat. Dat had uitvoering moeten geven aan de motie en een besluit moeten nemen zodat het verwijderen van de varkensruggen die de plekken afsloten legitiem werd. ‘Wij vinden het dan ook zeer kwalijk dat u, zonder de raad daarvan te verwittigen niet alleen de motie niet uitvoert, maar ook de heer Vos een brief met aankondiging van een dwangsom stuurt,’ schrijven de fracties in schriftelijke vragen. Het is niet netjes om zo met inwoners om de gaat en de termijn van zes weken is bovendien onrealistisch kort. Ze willen dat het college op haar schreden terugkeert en met de ondernemer in gesprek gaat.

Herinrichting omgeving

Door de geplande herinrichting van de Lagendijk, Hoogstraat en Raadhuisstraat verdwijnen in het gebied rondom Albert Heijn Vos ook al tien parkeerplekken, schrijven DZ en de PVV: het aantal plaatsen gaat van 80 naar 70. Als de elf van Vos eveneens verdwijnen zullen dat er dus uiteindelijk in een klein gebied 21 minder zijn. ‘Daar nu al vaak de parkeerplaatsen bezet zijn, vragen Democratisch Zaanstad en de PVV zich af hoe het college dit wil gaan oplossen / compenseren,’ aldus de vragen. De fracties willen weten of het college in dit licht bereid is om opnieuw naar het ontwerp te kijken om in elk geval het huidige aantal parkeerplaatsen te behouden.

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen