Illegale parkeerplekken in Oud-Koog zijn Rosa doorn in het oog

Foto: Rosa / Menno de Haas

Rosa wil weten hoe het zit met een deel van de parkeerplaats bij de AH-supermarkt onder de A8 in Oud-Koog, waarvoor het college geen toestemming gaf maar dat sindsdien gewoon in gebruik is om er auto’s neer te zetten. Eén van de overgebleven plantsoenen, bij de ingang van de parkeerplaats aan de kant van de Pinkstraat, is inmiddels ook voor een derde betegeld, tot op een halve meter van de daar pas geplante bomen.

Franchisenemer Vos van de vestiging van Albert Heijn vroeg vorig voorjaar een vergunning aan om het parkeerterrein bij de winkel vijf jaar lang tot aan de Raadhuisstraat te mogen uitbreiden, maar kreeg nul op het request. De parkeervakken op de rond 400 vierkante meter grond waren toen echter al aangelegd en zijn tot op heden in gebruik. Aan de overkant sneuvelden in januari 2019 een aantal populieren die bij de toen net afgeronde verbouwing en uitbreiding van de supermarkt dermate beschadigd waren geraakt dat een noodkap onvermijdelijk werd. Deze bomen zijn nu vervangen door jonge aanplant, maar ook al het slachtoffer van oprukkende verstening. Steunfractielid Menno de Haas wil van het college weten of dat allemaal zomaar kan.

 

 

 

In het gewijzigde bestemmingsplan dat de herinrichting van de directe omgeving van de supermarkt mogelijk maakte werden het perceel aan de Raadhuisstraat en een drietal kleinere plantsoenen met de grote populieren ongemoeid gelaten. Door de noodkap strandde dat voornemen, maar inmiddels is er veel meer groene ruimte verdwenen dan volgens de bestemmingsplanwijziging de bedoeling was. Omwonenden willen volgens De Haas bovendien dat het gebied dat in de Algemene Plaatselijke Verordening is aangewezen als een alcoholverbodsgebied te borden terugkrijgt die gebruikers daarop wijzen. Die bordjes zijn bij de herinrichting verdwenen en ondanks verzoeken tot terugplaatsing nog steeds afwezig, zodat er niet op drankgebruik gehandhaafd kan worden.

 

De foto’s bij dit artikel maken deel uit van de schriftelijke vragen van Menno de Haas.

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen