PVV en LZ leggen zich niet neer bij blokkade parkeerplaatsen AH Vos

Foto: Vragenuur PVV / Lokaal Zaans

De PVV en Lokaal Zaans komen morgenavond met een motie die moet bewerkstelligen dat de elf parkeerplekken die Albert Heijn Vos illegaal heeft aangelegd naast de supermarkt in Koog aan de Zaan weer gebruikt kunnen worden. Vos heeft ze geblokkeerd om een dwangsom van de gemeente te voorkomen.

De aangevraagde vergunning voor de parkeerplekken aan de Raadhuisstraat werd geweigerd omdat er andere inrichtingsplannen zijn voor het betreffende stuk grond, maar toen waren ze al aangelegd en volgens de PVV en LZ ook volop in gebruik. De twee fracties vroegen het college eerder al om ze te gedogen in afwachting van legalisering, vanwege de parkeerdruk bij de supermarkt, een kinderdagverblijf en een school. Het parkeerterrein staat nu regelmatig vol, aldus Marianne de Boer (LZ) en Peter van Haasen (PVV).

Tijdelijke plekken

Nu het bouwplan om het historische lint weer aan te helen voor onbepaalde tijd is uitgesteld vinden zij dat de parkeerplaatsen tot aan de uitvoering van dat plan best weer gebruikt kunnen worden. Tegen fietsenrekken had niemand bezwaar gemaakt, merken ze in de motie op en ‘nergens in het Zaans Mobiliteitsplan staat dat je niet met de auto naar de supermarkt mag’. Het is een sneer richting Rosa-raadslid Menno de Haas, die de kwestie aanzwengelde.

 

 

Reacties