Drie jaar lang geen fietsen onder de A8 door via de Oostzijde

Onderdoorgang tenminste drie jaar taboe voor fietsers.
Foto: Google Street View

De gemeente gaat vanaf medio januari volgend jaar de Oostzijde onder de A8 in Zaandam gedurende drie jaar afsluiten voor fietsers.

Bedrijven als de Zaanlandse Olieraffinaderij (foto hieronder) en transportbedrijf Albert Keijzer maken zich zorgen over de verkeersveiligheid: er komen veel vrachtwagens en een groot deel daarvan moet manoeuvreren om te keren of om te laden of te lossen. De bedrijven zijn bang dat er ongelukken gebeuren.

De afsluiting is tijdelijk omdat de gemeente op dit moment bezig is met het ontwikkelen van een herinrichtingsplan voor Kogerveld en de Slachthuisbuurt. Daarbij worden ook de toekomstige ontwikkelingen van en op het bedrijfsterrein aan de Albert Keijzerstraat meegewogen. Daarna wordt een definitief besluit genomen over de doorgang onder de A8. Die maakt deel uit van de recreatieve route Zaans Erfgoed, wat ook een rol speelt bij toekomstige beslissingen.

Via Boere Jonkerstraat en Slachthuisstraat

(Brom)fietsers en voetgangers worden straks met borden omgeleid via de Boere Jonkerstraat en de Slachthuisstraat. Het bedrijventerrein blijft openbaar toegankelijk voor voetgangers, vrachtverkeer en hulpdiensten.

Zowel de zes bedrijven die de kwestie aankaartten als de vertegenwoordiging van de bewonersgroep Slachthuisbuurt zijn akkoord met het tijdelijk afsluiten van de doorgang onder de A8 op de Oostzijde/Albert Keijzerstraat voor fietsers. Daarnaast hebben de bedrijven ook overeenstemming bereikt met de bewoners over de afsluiting van het parkeerterrein onder de A8.

Reacties