Vervanging bruggen N203 jaagt provincie op hogere kosten

Foto: Google Street View

De bruggen van de provincie in Krommenie verkeren in een nog slechtere conditie dan al werd verondersteld en dat jaagt Haarlem op kosten. Het is ook slecht nieuws voor het verkeer, want de twee bruggen in de N203  zijn eigenlijk onmisbaar voor de doorstroming.

 

Voor de beide bruggen is in verband met de slechte staat al een beperking voor vrachtwagens ingesteld van 50 ton en ze worden in verband met de veiligheid constant gemonitord. De westelijke brug voor het verkeer van Krommenie richting Wormerveer blijkt nu een geheel nieuwe fundering nodig te hebben. Dat kost extra geld, maar biedt ook een kans: die al in een depot liggende brug met twee rijstroken en een fietspad kan dan zó worden geplaatst dat de doorvaartopening precies in één lijn komt te liggen met die van de naastgelegen spoorbrug. Dat maakt het voor schippers van grote schepen een stuk gemakkelijker om te passeren dan nu het geval is.

Medio 2026 klaar

Door niet alleen de westelijke maar ook de oostelijke brug in de rijrichting van Krommenie te vervangen wordt voorkomen dat in de toekomst bij storingen de Nauernasche Vaart een onneembare barrière wordt. Beide nieuwe bruggen zullen worden aangesloten op de bediencentrale in Heerhugowaard. Hoeveel geld er precies nodig is voor de uitvoering van de aangepaste plannen weet de provincie nog niet en verwacht wordt dat de afronding van de bouw op zijn vroegst medio 2026 kan plaatshebben.

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen