Doka vraagt provincie om extra aansluiting op N203

Foto: Google Street View

Winkeliersvereniging Doka in Krommenie heeft de provincie namens de 60 aangesloten leden gevraagd om nog dit jaar te beginnen met de aanleg van de verbindingsweg tussen de A8 en de A9 en om een nieuwe aansluiting op de N203 te realiseren ter hoogte van de Marslaan.

‘Verlos de Zaanstreek van verkeer dat een snelweg verdient,’ luidt de noodkreet van de middenstand. De tweede wens voorkomt nog meer verkeer op de Rosariumlaan vanuit de Ham en de geplande nieuwbouwwijk Eilanden van Hain. Nu de gemeente eind dit jaar het historische lint uit de zestiende eeuw op de schop neemt om een mooi winkelgebied te creëren, vindt Doka dat ook de provincie daaraan een steentje moet bijdragen en het doorgaande verkeer moet terugdringen. Het winkelgebied moet veilig en gezellig zijn  voor – in deze volgorde – de wandelaar, de fietser en automobilisten, aldus het schrijven.

Zaans Mobiliteitsplan

Door het Zaans Mobiliteitsplan wordt een deel van Krommenie ontlast, maar krijgen de Rosariumlaan en de N203 meer verkeer te verwerken in de ochtend en de avond. ‘Deze wegen zijn gezien hun ligging en breedte ook de enig logische wegen voor de ontsluiting van Krommenie,’ aldus Doka. Maar ‘dat er dan ook nog steeds doorgaand verkeer van en naar Kennemerland over de N203 rijdt helpt niet om ons lokale verkeer vlot en zonder overlast af te wikkelen.’

Reacties

Cookieinstellingen