Nog uitbreiding aan te leveren voor kerstbomenbos

Foto: Facebook / Verwilder de Stad

Mensen die nog een levensvatbare kerstboom met kluit hebben staan kunnen deze nog tot woensdag afleveren voor het kerstbomenbos in Westerwatering. Dat kan op die dag vanaf 08:00 uur, in de bocht van de Houtveldweg. In West-Knollendam groeit inmiddels ook een kerstbosje, aan het Amfibieplein.

De al door vrijwilligers van het initiatief opgehaalde bomen zijn afgelopen nagekeken en de eemplaren met een overlevingskans zijn er tussenuit gehaald om daar te worden geplant. Het eerste bos naast woonzorgcentrum Pennemes in Zaandam was een initiatief van de gemeente, maar dat werd het slachtoffer van herhaaldelijke brandstichting, waarna een hovenier de opdracht om de vernielde bomen weg te halen verkeerd begreep en ze allemaal rooide.

Expertise

De bij Pennemes opgedane expertise om bomen in leven te houden zal echter ook op de nieuwe locatie van pas komen. Dat bomen ook aanslaan is namelijk niet gezegd: de Zaanse grond is eigenlijk minder geschikt voor de soort. In januari 2020 werden in de Joachim Kleinsorgstraat de eerste 150 bomen neergezet en vorig jaar volgde de tweede ronde. Voor de strook grond zijn inmiddels plannen gemaakt voor een andere invulling.

Reacties

Cookieinstellingen