Kerstbomenbos doelwit vandalen, hovenier geeft genadeslag

Een deel van de nieuwe aanwinsten van dit jaar.
Een deel van de nieuwe aanwinsten van dit jaar.
Foto: Twitter / Flip Hoedemaeker

Het kerstbomenbos naast woonzorgcentrum Pennemes in Zaandam was slachtoffer van herhaaldelijke brandstichting. ‘Sinds de avondklok hebben we last van een groep vandalen rondom ons gebouw die brand stichten en vernielingen aanrichten,’ schrijft een medewerker op Facebook. De genadeslag werd echter uitgedeeld door een hovenier.

‘Toen Pennemes de hovenier vroeg om de verbrande en dode boompjes weg te halen heeft hij dit verkeerd begrepen en per ongeluk álle bomen weggehaald. Echt balen want we werden steeds beter in het in leven houden van alle kerstbomen. Waar vorig jaar 30 procent het overleefde deed nu 40 procent van de nieuwe bomen het goed,’ aldus het verslag naar aanleiding van een bericht van De Orkaan over het ter ziele gaan van het eerste Zaanse kerstbomenbos, dat inmiddels navolging heeft gekregen in Westerwatering. Daar hopen de initiatiefnemers te kunnen meeliften op de bij Pennemes opgedane expertise.

Opnieuw proberen

De kans is aanwezig dat volgend jaar het bos in de Joachim Kleinsorgstraat toch weer een nieuwe kans krijgt: bewoners en vrijwilligers hebben laten weten na de komende kerstdagen graag weer mee te doen aan een nieuwe poging om de nu kale vlakte om te toveren in een bosje. In januari 2020 werden daar de eerste 150 bomen neergezet en dit jaar volgde de tweede ronde.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen