Kaashandel Brügemann naar alternatieve locatie aan de Omweg

Foto: PxHere / CC0 Publiek Domein

Kaashandel Brügemann krijgt de mogelijkheid om een nieuw pand neer te zetten op een andere locatie aan de Omweg in Saendelft dan eerst de bedoeling was, zodat de buurttuin van Groen Waterrijk en het muziekfestival Babbels Live daar de komende jaren geen nadelige gevolgen van ondervinden.

Afgelopen zomer ontstond in en buiten de politiek onrust toen het erop leek dat de belofte van de gemeente dat de stichting Groen Waterrijk vijf jaar lang gebruik mag maken van een terrein aan de Omweg niet in beton gegoten was. Daarmee zou ook de organisatie van Babbels Live op losse schroeven komen te staan, maar dat is nu rechtgezet: de overeenkomst tussen de stichting en Zaanstad is aangepast zodat de eerste tot en met 31 december 2025 haar activiteiten kan voortzetten. Daartoe behoort ook het faciliteren van het festival en onder meer het realiseren van een Jongerenontmoetingsplek in januari.

Ander festivalterrein

Het college is nu de bruikleen van het terrein op schrift is gesteld niet van plan om op zoek te gaan naar een andere plek in Zaanstad Noord voor Babbels Live, zoals de raad in een motie had gevraagd. Babbels Live kan er tot en met 2025 terecht en nadenken over wat er daarna moet gebeuren acht wethouder Hans Krieger kennelijk nog te prematuur. Groen Waterrijk geeft intussen aangegeven het terrein te willen voorzien van vaste water- en stroomvoorzieningen, om het nog bete te kunnen benutten voor de organisatie van maatschappelijke en culturele activiteiten en evenementen.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen