Opgefriste buitenruimte voor Compaen VMBO in Westerwatering

Foto: Studio Marchel-Wim van Dongen / Henk Snaterse

De Compaen VMBO in Zaanstad heeft een opgefriste buitenruimte en nieuwe buitenverlichting, ontworpen door Studio Marchel-Wim van Dongen. De schooldirectie wilde niet alleen dat de rond 860 leerlingen trots zijn op wat ze bereiken, maar ook op de plek waar ze bijna dagelijks heen gaan.

Het nieuwe plein heeft ook meer groen gekregen: organisch gevormde verhoogde plantvakken van cortenstaal als verbindend element tussen de verschillende gebouwen die samen de school in Westerwatering vormen. Blikvanger is de apenrots: twee grote ‘fauteuils’ van beton met een zitplaats voor circa 50 leerlingen (onderste foto). Er zijn ook vijf lichtmasten gekomen en de grijze tegels zijn vervangen door een fleuriger geheel.

 

Reacties