Tv met een Zaans tintje: een vermissing, een keukenprins en een miniatuurbos

Foto: Pixabay

De Zaanstreek en zijn inwoners komen de komende dagen regelmatig voorbij op de Nederlandse televisie.

Vanavond is de 21-jarige Michael Valkenberg de hoofdpersoon in Team Vermissingen van SBS 6 (21:30 uur), waarin hij na dertien jaar alsnog enige duidelijkheid hoopt te krijgen over de verdwijning van zijn vader Robert Ben uit Wormer. Vorig jaar startte hij een zoekactie op Facebook, die tot nu toe geen resultaten heeft opgeleverd.

Na 18 december 2004 is er niets meer vernomen van de man wiens sporen ophouden in het Franse Bruay-sur-l’Escaut in Noord-Frankrijk: een geldopname bij een pinautomaat en zijn achtergelaten, kapotte rode Ford Escort.

Kijkers en specialisten

Team Vermissingen probeert met hulp van de kijkers en een team van specialisten op het gebied van misdaad en cold case zaken duidelijkheid te scheppen in oude vermissingszaken. Het programma wordt gepresenteerd door Rik van de Westelaken. Thijs Zeeman, Gallyon van Vessem en misdaadjournalist Jens Olde Kalter maken de reportages op locatie en kunnen tijdens de live uitzendingen langskomen om over specifieke gevallen te praten.

Kitchen Impossible

Daan uit Krommenie is vanavond een van de deelnemers aan Kitchen Impossible op Net 5 (20:30 uur). Daarin stoomt meesterkok Robert Kranenborg, samen met Nicolette van Dam, jongeren met een lichamelijke of verstandelijke beperking binnen korte tijd klaar voor een baan in de horeca. Hij brengt ze het vertrouwen, de vaardigheden en ervaring bij die ze nodig hebben om een baan te bemachtigen in deze zware branche.

https://twitter.com/Net5/status/935765361215135746

RTL Live

Op maandag 4 december gaat het bij RTL Live (17:00 uur) onder andere over Tiny Forests. Dat zijn dichtbegroeide, inheemse bossen zo groot als een tennisbaan maar ondanks die geringe oppervlakte niet alleen een prettige plek voor vlinders, vogels, bijen en kleine zoogdieren maar ook voor mensen. In een stedelijke omgeving zorgen ze voor meer natuur in de buurt en dus een gezondere leefomgeving, maar ook voor een rustpunt.

Het instituut voor natuureducatie IVN, het Zaans Natuur & Milieu Centrum, de gemeente en Hoek Hoveniers werkten in 2015 samen aan het eerste Tiny Forest van Nederland, in het Darwinpark aan de Twiskeweg in Zaandam.

 

Reacties