PvdA Wormerland wil snelheidsverlaging op en bij Prins Clausbrug

Foto: Google Street View

De PvdA in Wormerland ziet heel graag dat de snelheid op en bij de Prins Clausbrug wordt teruggebracht naar maximaal 50 kilometer per uur na weer een eenzijdig ongeval van een motorrijder. Die raakte daarbij gewond.

‘Bij een lagere snelheid is er meer tijd om te reageren. Bij een lagere snelheid is de impact van een botsing lager,’ aldus de partij op Facebook. ‘De maximumsnelheid van 80 kilomter per uur is hier onverantwoord. Wanneer gaat de provicie overstag? Hoeveel ongelukken moeten er eerst nog gebeuren?’ Uit de reacties blijkt dat menigeen de effectiviteit van een snelheidsverlaging betwijfelt en het rijgedrag aanwijst als oorzaak van de ongevallen: ‘Ze houden zich nu ook niet aan 80.’ Wormerland schrapte eerder het plan voor snelheidsremmende plateaus op de Noordweg.

Onoverzichtelijk

De PvdA Wormerland ziet ‘de relatieve onoverzichtelijkheid door de knik in de weg’ als deel van het probleem op en bij de brug in Wormerveer. ‘Als verkeerskundigen een betere oplossing voorstellen zullen we daar met belangstelling naar luisteren. Niets doen en afwachten op het volgende ongeval vinden wij niet acceptabel. Er moet iets gebeuren.’

Bij het ongeluk van afgelopen donderdagmiddag raakte de bestuurder gewond en moest per ambulance naar het ziekenhuis worden gebracht, maar er waren op de brug in Wormerveer ook al dodelijke valpartijen te betreuren. En ook toen werd van verschillende kanten de snelheid aan de orde gesteld.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen