Noordweg krijgt toch geen verkeersplateaus

Foto: Google Street View

Wormerland gaat vooralsnog toch geen verkeersplateaus aanbrengen op de Noordweg, haar deel van de toegangsweg naar bedrijventerrein Noorderveld. ‘De werkzaamheden zijn vanwege diverse berichten op social media vooralsnog uitgesteld,’ laat de gemeente weten op Facebook.

Het college gaat de voorgenomen maatregelen ‘heroverwegen’. Op sociale media ontstond onmiddellijk na de aankondiging veel rumoer over de zaak en dat heeft gemaakt dat wethouder Rob Berkhout spoorslags terugkrabbelde. De reden voor de drempels was het omlaag brengen van de snelheid. Na meerdere klachten daarover en over geluidsoverlast werden snelheidsmetingen gedaan op de Noordweg en die wezen uit dat het gemiddelde er ver boven de 50 kilometer per uur ligt, met zelfs een uitschieter van 118 kilometer per uur.

Ned Benedictweg

‘Dit is uiteraard niet de bedoeling en daarom onderzoeken we, in overleg met de politie en de Vervoerregio Amsterdam, welke maatregelen het beste genomen kunnen worden,’ meldde Wormerland toen. De gemeente is ook nog met de provincie in gesprek over de mogelijkheid om de maximale snelheid op de Ned Benedictweg aan de andere kant van de Prins Clausbrug te verlagen. Daar mag nu nog 80 worden gereden.

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen